Αναπαλαίωση φωτογραφιώνΗ αναπαλαίωση φωτογραφιών είναι μια διαδικασία που απαιτεί τεχνογνωσία στη χρήση των ψηφιακών μέσων και της ψηφιοποίησης. Η τεχνική αυτή παλιότερα ήτανε πολύ δύσκολη στην εφαρμογή της καθώς δεν υπήρχανε οι δυνατότητες που έχουμε σήμερα μέσω της τεχνολογίας. Επεμβάσεις στο τελικό αποτέλεσμα μιας φωτογραφίας πραγματοποιούνταν ακόμα και από τον 19ο αιώνα από τους ειδικούς του είδους και αφορούσαν κυρίως επεμβάσεις σε φωτογραφίες με πολιτικούς-προπαγανδιστικούς στόχους. Σήμερα όμως έχει εδραιωθεί απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινότητα μας.

Πάντα & παντού κάνουμε διορθώσεις σε φωτογραφίες άλλοτε μεγάλες όπως να επαναφέρουμε στην αρχική της κατάσταση μια φωτογραφία σκισμένη, λερωμένη κτλ κτλ και άλλοτε σε πιο μικρές παρεμβάσεις όπως να αφαιρέσουμε ένα σημάδι από το χέρι μιας νύφης.

Οι επεμβάσεις στο πρόσωπο είναι δύσκολες και απαιτητικές καθώς ενέχουν τον κίνδυνο αλλοίωσης των χαρακτηριστικών. Οι επεμβάσεις στο φόντο δίνουν πάντα μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και χρήσης διαφόρων τεχνικών για την αποκατάσταση ακόμα και την εξολοκλήρου αντικατάσταση σε περιπτώσεις μεγάλης φθοράς.


Η αποκατάσταση μιας παλιάς φωτογραφίας ξεκινά από την ψηφιοποίηση της, δηλαδή το σκανάρισμα σε υψηλή ανάλυση. Κατόπιν η επεξεργασία της γίνεται σε εξειδικευμένα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας όπως είναι το Photoshop της εταιρίας Adobe. Με τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων, φίλτρων και τεχνικών μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Κάπως έτσι μπορείτε να αποκαταστήσετε όλες τις παλιές φθαρμένες οικογενειακές φωτογραφίες του παππού και της γιαγιάς, συντηρώντας ταυτόχρονα τις πρωτότυπες μακριά από το φως και την υγρασία σαν ένα ανεκτίμητο οικογενειακό κειμήλιο.


Αυτό που θέλουμε να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι οποιαδήποτε φωτογραφία που μπορεί εσείς να νομίζεται ότι έχει καταστραφεί και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει στο αρχικό της στάδιο για εμάς μπορεί να είναι μια διαδικασία μιας ημέρας.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να μας επικοινωνήσετε μαζί μας.
Η Αναπαλαίωση φωτογραφιών πλέον γίνεται σχετικά με μικρό κόστος ανάλογα πάντα με την ζημιά που έχει πάθει η φωτογραφία.