Φωτογραφίες για Δίπλωμα Αυτοκινήτου / Μηχανής


Οι φωτογραφίες για νέου τύπου διπλώματος αυτοκινήτου ή μηχανής έχουν τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές με τις φωτογραφίες για διαβατήριο.

Οι προδιαγραφές είναι οι εξής:

 • Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι πρόσφατη.
 • Οι διαστάσεις της φωτογραφίας είναι 40mm X 60mm και θα πρέπει να έχει εμφανιστεί με χημικό τρόπο σε φωτογραφικό χαρτί υψηλής ποιότητας και όχι σε κοινό χαρτί με κοινούς εκτυπωτές.
 • Για τη φωτογραφία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο μετωπικός τύπος εικόνας. Η περιστροφή της κεφαλής θα πρέπει να είναι λιγότερο από +/- 5 βαθμούς από το κέντρο σε κάθε κατεύθυνση (επάνω ή κάτω, αριστερά ή δεξιά).
 • Οι ώμοι θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένοι στην εικόνα.
 • Η έκφραση θα πρέπει να είναι ουδέτερη (χωρίς χαμόγελο), με τα δύο μάτια κανονικά ανοιχτά και το στόμα κλειστό.
 • Ο εικονιζόμενος θα πρέπει να είναι αποκλειστικά μόνος, χωρίς να εμφανίζονται πλάτες καρεκλών, παιχνίδια ή άλλα πρόσωπα.
 • Το φόντο θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο ή με ομοιογενή χρωματισμό, με απαλές διακυμάνσεις φωτεινότητας προς μια μόνο κατεύθυνση. Απαιτείται φόντο ελαφρού χρώματος, κατά προτίμηση λευκό ή πολύ ανοιχτό γρι (μέχρι 5%).
 • Το όριο κεφαλιού – φόντου θα πρέπει να είναι εντελώς ευκρινές σε ολόκληρο το αντικείμενο. Δεν πρέπει να φαίνονται καθόλου σκιές στο φόντο του προσώπου. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν σκοτεινές σκιές στα μάτια λόγω των φρυδιών. Η ίριδα και η κόρη των ματιών πρέπει να είναι ευκρινώς ορατή.
 • Ολόκληρη η περιοχή του προσώπου θα πρέπει να είναι σαφώς ορατή και χωρίς σκιές. Στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν πέπλα, μαντήλια ή καπέλα θα πρέπει να αφαιρούνται. Σε περιπτώσεις που αυτά δεν μπορούν να αφαιρεθούν για θρησκευτικούς λόγους, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι τα καλύμματα δεν κρύβουν οποιαδήποτε χαρακτηριστικά του προσώπου και δε δημιουργούν κάποια σκιά. Εάν το άτομο φοράει συνήθως γυαλιά, τότε δεν θα πρέπει να τα φοράει όταν φωτογραφηθεί, ώστε η κόρη και η ίριδα των ματιών να είναι σαφώς ορατές.
 • Ο φωτισμός του εικονιζόμενου και του σκηνικού θα πρέπει να διαχέεται ομοιόμορφα σε κάθε πλευρά του προσώπου από πάνω έως κάτω. Επίσης, ο φωτισμός θα πρέπει να παράγει μια εικόνα προσώπου με φυσικούς τόνους σάρκας. Το φαινόμενο «κόκκινα μάτια» δεν είναι επιτρεπτό.
 • Η εικόνα του εμφανιζόμενου ατόμου, από την βάση των ώμων μέχρι την κορυφή των μαλλιών, θα πρέπει να καλύπτει το 70-75% της φωτογραφίας. Ειδικότερα, η απόσταση από το πιγούνι μέχρι την κορυφή του μετώπου θα πρέπει να είναι το 50-60% της φωτογραφίας.

Στα φωτογραφεία Γαλάνης είμαστε πολύ προσεκτικοί και πληρούμε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να μην προκύψει κατά την έκδοση του διπλώματος σας κανένα πρόβλημα όσο αφορά την φωτογραφία και την λήψη της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή να έρθετε απευθείας στο κατάστημα μας.